ISPE Türkiye GAMP Komitesi 2. Forumu “Geleceğin Teknolojileri: Blockchain, Dijital Tedarik Zincirleri, Bulut Sistemlerinin Validasyonu ve İlaç Takip Sistemlerine Uluslararası Bakış”
18 Ekim 2019 Cuma
ISPE Türkiye GAMP (Good Automated Manufacturing Practices) Komitesinin “Geleceğin Teknolojileri: Blockchain, Dijital Tedarik Zincirleri, Bulut Sistemlerinin Validasyonu ve İlaç Takip Sistemlerine Uluslararası Bakış” konulu forumu, 18 Ekim 2019 tarihinde İstanbul Barbaros Point Otel’de gerçekleşti.



ISPE Sağlık Bilimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buket Hekiman Bayraktar ve ISPE Türkiye GAMP Komitesi Başkanı Banu Refik’in gerçekleştirdiği açılış konuşmalarının ardından, Convalgroup Yaşam Bilimleri Direktörü Arjun Guha Thakurta blockchain teknolojisi ve endüstrideki uygulamaları hakkında bilgi verdi ve Tracelink EMEA Bölgesi Dijital Strateji Müdürü Julien Porquet, Dijital Tedarik Zincirlerinin Hasta Odaklı Yönetimi konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı.



Öğle yemeğinin ardından Abdi İbrahim İlaç tarafından veri bütünlüğü ve GMP kurallarının önemi keyifli bir tiyatro oyunu ile katılımcılara sunuldu. Forum kapsamında, Convalgroup Genel Müdürü Timur Kabadayı kapsamlı ve interaktif sunumu ile bulut sistemlerinin validasyonu hakkında bilgi verirken; Arjun Guha Thakurta ikinci sunumunda ilaç takip sistemlerindeki güncel yasal gereklilikleri katılımcılarla paylaştı.



GAMP çerçevesindeki güncel konuların ele alındığı forumumuza gösterilen ilgi için tüm katılımcılarımıza teşekkür eder; bir sonraki etkinliklerimizde birlikte olmayı arzu ederiz.