ISPE Sağlık Bilimleri Derneği “Giderek Önemi Artanlar: Teknoloji Transferi, Kalite Kültürü, Kişiye Özgü Tedavi ve Toksikolojik Değerlendirmeler”
15 Kasım 2019 Cuma


ISPE Sağlık Bilimleri Derneği’nin “Giderek Önemi Artanlar: Teknoloji Transferi, Kalite Kültürü, Kişiye Özgü Tedavi ve Toksikolojik Değerlendirmeler” temalı Semineri, 15 Kasım 2019 tarihinde İstanbul – Barbaros Point Hotel’de yoğun katılım ile gerçekleşti.



Açılış konuşmalarının ardından, ISPE’nin Teknoloji Transfer kılavuzunun hazırlanma komitesine eş-başkanlık yapmış olan Bruce Davis’in (Global Consulting) yeni regülasyonlar doğrultusunda teknoloji transferindeki güncel yaklaşımları ve başarılı bir teknoloji transferi için gereken uygulama adımlarını kapsamlı olarak ele aldığı sunumları takiben, ilaç endüstrisinin geleceğine ışık tutan sunumuyla Roche FMI İş Geliştirme Müdürü Burcu Ergül kişiye özgü tanı ve tedavi sistemlerindeki son gelişmeleri aktardı.

Öğle yemeğinin ardından gerçekleşen oturumda, Bayer Türkiye ve İran Ülke Kalite Direktörü Ecz. S. İlknur Gümüşeli Hırçın ilaç sektörü için kalite kültürü konusunu ele aldığı sunumuyla katılımcılara “Kalite Kavramı nedir, Kalite Kültürü nasıl kazanılır?” gibi soruların önemini ve cevap olabilecek yaklaşımları açıkladı. Günün son oturumunda ise, Prof. Dr. Semra Şardaş’ın (İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Toksikoloji Ana Bilim Dalı Başkanı) ortak tesislerde üretimler için büyük önem taşıyan toksikolojik verileri, değerlendirme yöntemlerini ve güncel gelişmeleri katılımcılar ile paylaşmasının ardından, seminer interaktif soru-cevap oturumu ile sona erdi.



Değerli katkıları için konuşmacılarımıza ve seminerimize gösterilen ilgi için tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.